top of page

האתר של כיתות ט' תשפ"ה

 

 

 

 

תוכנית הלימודים באזרחות- כיתות ט'

פרק ראשון- עם אזרח ומדינה- יחסי גומלין

בפרק זה נלמד מה היא מדינה ומה תפקידיה, מה ההבדל בין אזרחים ושאינם אזרחים, קשר בין אזרח-עם-מדינה. נלמד כיצד מדינת ישראל שומרת על היותה מדינתו של העם היהודי וכן על הרכב החברה הישראלית.

 

פרק שני- המשטר הדמוקרטי

בפרק זה נלמד מה הוא המשטר הדמוקרטי בהשוואה למשטרים שאינם דמוקרטים, נכיר את ערכי המשטר הדמוקרטי והעקרונות העומדים בבסיסו, נכיר את זכויות האדם והאזרח בישראל.

 

פרק שלישי- רשויות השלטון

בפרק זה נכיר את רשויות השלטון במדינת ישראל ותפקידיהן.

דרכי הערכה ומבנה הציון 

לאורך השנה צפויים מספר אירועי הערכה:

מבחנים ובחנים- המבחנים צפויים להיות מבחנים צוברים- כלומר התלמידים יבחנו תמיד על חומר ישן שכבר נבחנו עליו מתחילת השנה ובנוסף על החומר החדש. ככה לאט לאט יתרגלו ללמידה של כמויות גדולות של מושגים כנדרש מהם בחטיבה העליונה. כמו כן הלמידה למבחן תחייב אותם לחזור שוב ושוב על הנושאים שנלמדו וכך לשפר ולחדד את עצמם. 

הבחנים לרוב יהיו נקודתיים על נושא מצומצם.

עבודות הערכה חלופית- התלמידים ידרשו להגיש עבודות בקבוצות (זוגות או שלשות) שמטרתן לעשות חיבור בין התאוריה והחומר הנלמד בכיתה לבין המציאות והחיים עצמם. העבודות לרוב יתבצעו בקבוצות ויעשו שימוש בטכנולוגיה. בחלק מהמשימות התלמידים ידרשו להציג לכיתה. כל העבודות יוצגו לתלמידים על גבי פורמט אחיד שמפרט את המטרה, המהלך ודרכי הערכה וכן יחולק לתלמידים מחוון לפיו העבודות יוערכו.

פרזנטציה- התלמידים יתנסו בהצגת התוצרים ולמידת עמיתים באמצעות פרזנטציה בכיתה. 

מיומנויות בהן נעסוק השנה

פיצוח שאלה, כתיבת תשובה לשאלת אירוע באזרחות, העברת מסר ברור, ניסוח, דיון והבעת דעה מנומקת, קריאת אינפוגרפיקה, השוואה, קריאת תרשימי זרימה, חשיבה ביקורתית, ניתוח מקור מידע חזותי (כתבה / קריקטורה / תמונה וכד'), חשיפה למגוון דעות, סובלנות אליהן ואמפתיה, ניתוח תהליכים והשפעתם במיקרו ובמאקרו, עבודת צוות, חיזוק תחושת מסוגלות, התמודדות עם קושי ותסכול, התמדה, אחריות.

את תהליך הלמידה ילווה הקלאסרום הכיתתי ולשם יעלו גם מצגות וחומרים לעזרתכם

תוצרים הרכה חלופית ט' תשע"ט
bottom of page