top of page

פרק התוצר

 

התוצר הוא הביצוע של המסקנה שלכם מפרק הדיון.

הרעיון כאן הוא להוציא לפועל את התובנות שלכם וליישם אותם. אם אינכם יכולים להוציאו לפועל, אז תציגו או תפנו את התוצר למי שכן יוכל לעשות זאת. למשל אם הגעתם להבנה כי צריך לחוקק חוק ואינכם יכולים באופן אישי לעשות זאת, אתם תפנו לח"כ ותציעו לו "הצעת חוק פרטית".

 

לאחר שהגעתם למסקנות ולתובנות שלכם, עליכם למצוא את הדרך המתאימה ביותר באמצעותה יועבר המסר לגורמים המתאימים, להציג את המסר בדרך שנבחרה, ובמידת האפשר גם להעבירו / לדאוג להגעתו לידי הגורמים הרלוונטיים.

עליכם לנמק מדוע מועבר המסר דווקא לגורמים אלה; מדוע לדעתכם גורמים אלה הם המתאימים ביותר ליישום הפתרון המוצע.

 

התוצר הוא הכלי באמצעותו יועבר המסר ובו הפתרון המוצע לגורמים הרלוונטיים ליישום.  התוצר יכול להיות: נייר עמדה / מאמר לעיתון / מכתב / עצומה / הפגנה / מצגת / סרט / קריקטורה / מיצג / טיוטת הצעת חוק / עתירה לבג"ץ/ פתיחת דף פייסבוק/ שליחת מאמר למערכת של עיתון/ כתיבת עצומה ופרסומה ועוד.

עליכם לנמק מדוע נבחר כלי זה להעברת הפתרון המוצע; מה יתרונותיו על פני החלופות בקידום הפתרון לסוגיה.

 

התוצר צריך לשקף את עיקרי העבודה: הבעיה שנבדקה, מסקנות הבדיקה והפתרון אליו מבקשת הקבוצה להגיע באמצעות תוצר זה.

צריך להיות קשר בין הפתרון והתוצר לבין המושגים באזרחות שאליהם התייחס סיפור המסגרת ואליו מוקדה הבעיה הנחקרת ("סגירת מעגל").

 

 

דוגמא למבנה פרק התוצר

התוצר שבחרנו הוא __________________

את תוצר זה אנחנו הולכים להוציא לפועל על ידי _____________________ (כאן תכתבו תיאור מפורט של התוצר, כיצד יראה, כיצד יעזור לפתרון הבעיה, מי יקבל אותו, למה דווקא הוא/היא/הם וכד')

בחרנו ב________ כתוצר מכיוון ש____________________________

 

בחלק הבא תציגו את התוצר בפועל- אם בחרתם במכתב- תציגו את המכתב שלכם, אם בחרתם לעשות הפגנה- תצרפו קישור לצילום של ההפגנה, אם בחרתם לפרסם- תעלו תיעוד של הפרסום וכדומה.

 

דוגמא לפתיחת פרק התוצר מתוך עבודה לדוגמא:

"....מסקנתנו הייתה שאמנם התקשורת העבירה באופן קבוע את הנחיות משרד הבריאות לציבור ואף נתנה במה לנציגיו להסביר את חשיבות החיסון, אך יחד עם זאת ניתן לראות בבירור כי התקשורת נתנה במה נרחבת למתנגדי החיסון, כלומר , דעתם של מתנגדי החיסון קיבלה סיקור נרחב שהעמיד את משרד הבריאות בעמדה לא נוחה כמי שמנסה להסתיר מידע  מהציבור. ההסברה של משרד הבריאות התקבלה בחוסר אמון מצד המתנגדים שדרשו שקיפות רבה יותר בנוגע לחיסון הפוליו- מטרתו, השלכותיו והסיכונים הכרוכים בו , ואכן התקשורת ביטאה באופן ברור את רחשי ליבם של המתנגדים.

מסקנה זו הובילה אותנו לבחור בקיום מערך שיעור כתוצר , שאותו נקיים במסגרת כיתתית או ביום שיא שכבתי בביה"ס שבו יוצגו מטלות הביצוע.

מטרתו של תלקיט האזרחות היא לפתח בקרב התלמידים את המודעות להיות צרכני תקשורת ביקורתיים , ולכן קיום מערך שיעור שבו יועלו דילמות וסוגיות שנויות במחלוקת וכן גם יחסי הגומלין בין הפרט , התקשורת ורשויות השלטון יאפשר קיום דיון שבו יועלו עמדות , דברי בקורת והערכה לגבי הסוגיה שנדונה בכלי התקשורת בעניין ההנחיה שפרסם משרד הבריאות לגבי חיסון הפוליו.

כאמור, קהל היעד למערך השיעור הוא שכבת כתה י"ב בביה"ס. לדעתנו, חשוב שבוגר של מערכת החינוך היוצא לחיים האזרחיים יידע לצרוך את המידע שנמסר באמצעי התקשורת בשיקול דעת ובאופן ביקורתי תוך בחינת מקורות המידע השונים. במיוחד חשוב הדבר לעתיד הבוגרים שיצטרכו להתמודד עם סוגיות דומות כהורים...."

 

 

(בהמשך יופיע מערך שיעור כפי שבחרו קבוצה זו כתוצר)

 

bottom of page